SPORTÓVODÁKKAL AZ OLIMPIÁRA

SPORTÓVODÁKKAL AZ OLIMPIÁRA

A közelmúltban jelent meg a hír, miszerint a román kormány 1000 sportóvoda létrehozását támogatja 500 millió eurós költségkerettel. Ez azt jelenti, hogy ha sikerül a programot teljes mértékben megvalósítani, akkor egy óvoda létrehozására nagyjából 150 millió forint áll rendelkezésre.

UTÁNPÓTLÁS SPORT PSZICHOLÓGIÁJA, AZAZ EGY CSÓNAKBAN HÁRMAN

UTÁNPÓTLÁS SPORT PSZICHOLÓGIÁJA, AZAZ EGY CSÓNAKBAN HÁRMAN

A fiatal versenyzők mentális felkészítése sokban eltér a sportpszichológia klasszikus kereteitől, de talán kezdjük az elején. Ismert és szerencsére elfogadott az az állítás, ahhoz, hogy valakiből jó versenyző váljon, a fizikai képességeken és a technikai képzettségen túl szükséges a megfelelő környezeti támasz és bizonyos mentális készségek jelenléte. Itt máris megfigyelhetünk két izgalmas jelenséget – mit jelent a megfelelő környezet és melyek azok a bizonyos mentális készségek? 

ÉRZELMI LIBIKÓKA

ÉRZELMI LIBIKÓKA

Szülőként az ember nagyon sok mindent megél a gyermeke mellett. Kicsiként a fejlődést, az egyszerűbb, de örömteli dolgokat. Az első napot az óvodában, a szocializáció következő fázisát, majd a barátok, az első szerelmek megjelenését.