SportMenedzser Magazin

Csapatmunka, rengeteg pozitív pillanat és percre pontos forgatókönyv

Sprint Triatlon Elit Európa-kupának adott otthont Kecskemét augusztus 18-án.

Sprint Triatlon Elit Európa-kupának adott otthont Kecskemét augusztus 18-án.

Skoff Gábor versenyigazgatóval beszélgettünk az eseményről.

Ez volt az első ilyen volumenű verseny, amit rendeztél?

– Ez már a második, illetve úgy fogalmaznék inkább, hogy a másfeledik, mert az idei versenyt közösen rendeztük a Balatoni Úszóiskola és Triatlon Klubbal. Lényegében a nemzetközi szövetséggel való kapcsolattartás és a versennyel kapcsolatos szervezői munka felét vállaltam idén magamra, ami komoly és felelősségteljes feladat volt számomra.

Mi volt a szervezési munka legnehezebb része? És mi adta a legtöbb örömet?

– Egy triatlon verseny szervezése nagyon összetett feladat, nem mindegy, hogy hazai vagy nemzetközi rendezvényről beszélünk. A nemzetközi versenyek szervezése nehéz, mert egy szigorú, percre pontosan történő forgatókönyv szerint zajlik minden, ugyanakkor ez egy óriási segítség is, mert olyan, mintha az ember egy szamárvezető mellett haladna, és a meghatározott pontokat kell követni teljes felelősséggel a végpontig, azaz addig, amíg az utolsó versenyző is biztonságban átlépi a célvonalat.

Kiemelni külön nem tudnék egy pontot sem, illetve talán a kerékpáros pálya kijelölését és biztosítását mondanám, ami hermetikus zárást és rengeteg biztonsági felügyeletet követel. A 6 km-es kerékpáros pályát több mint 60 ember biztosította.

A legtöbb örömet az adta, amikor elkészültünk mindennel és várhattuk a vasárnap reggeli rajtokat.

Hány induló volt, és mely országokból érkeztek?

– Egy ilyen versenyen meghatározott számú versenyző vehet csak részt, mind a hölgyek, mind pedig a férfiak tekintetében. Ez számokban 70-70 főt jelent. A hölgyeknél 45 résztvevő, míg a férfiaknál teltház volt a futamokban.

24 országból érkeztek versenyzők és meglepő módon Kanadából, Új- Zélandról, Ausztráliából, sőt még a Bermuda-szigetről és Mexikóból is voltak indulók a mezőnyben.

A teljes cikk a nyomtatott magazinban olvasható.