SportMenedzser Magazin

RECENZIÓ

Csisztu Zsuzsát, akit idén a Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége a világ legjobb sportújságírói közé választott, sportolói és műsorvezetői pályafutása kapcsán ismerte meg az egész ország.

Csisztu Zsuzsát, akit idén a Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége a világ legjobb sportújságírói közé választott, sportolói és műsorvezetői pályafutása kapcsán ismerte meg az egész ország. Hat olimpiáról közvetített élőben, és olyan sportlegendákkal készített interjút, mint Mika Häkkinen, Ronaldo vagy Sepp Blatter, a FIFA elnöke, és még folytathatnánk a sort. Szabó Kati négyszeres tornászvilágbajnokról írt cikke pedig a Színes portré kategóriában nyerte el a világ 5. legjobb írása helyezést.

Többszörös szakjogászi végzettsége és szakmai karrierje mellett Csisztu Zsuzsa boldog feleség és két gyermek édesanyja. Kisgyerek, kis gond – ez valami vicc? című könyvéből a személyes oldalát is jobban megismerhetjük. „Kedves családi sztorigyűjtemény” – így aposztrofálja kötetét a szerző, aki arra invitálja olvasóit, hogy tartsanak vele felidézni „az első tíz édes, olykor kesernyés, kacagós és sírós év történeteit”. A könyv valóban nagyon őszintére és életszerűre sikerült, olvasás közben úgy érezhetjük, hogy mi is egy kicsit a család része lettünk. Akinek pedig már van gyermeke, találkozhat benne olyan ismerős gondolatokkal, kérdésekkel, hasonló élethelyzetekkel, örömökkel és akár félelmekkel, amelyek bizonyára őt is foglalkoztatják, és azt érezheti, hogy ezekkel nincsen egyedül. Hiszen a szülők életét végig kísérik a dilemmák, hogy vajon jól csinálják-e azt, amit és jó döntéseket hoznak-e, ami teljesen természetes folyamat.

Csisztu Zsuzsa mindezt, még a nehezebb szituációkat is humoros formában osztja meg, amely alól saját magán sem tesz kivételt. A könyvből megtudhatjuk, hogy bizony neki is voltak átalvatlan éjszakái, amik után mégis frissen és üdén kellett kora reggel a képernyő elé állnia, vagy éppen, hogy számára sem könnyűek a háziasszonyi teendők, főleg az ünnepek idején. A kötetben néhány saját gyermekkori emlék is felelevenedik, elkísérhetjük a családot a nagy utazásokra, a történetek mellé pedig a szerző olyan értékes gondolatszálakat indít el, amelyeket nekünk is érdemes tovább fűzni.

Végh Nóra Judit