SportMenedzser Magazin

Sportnovella pályázat ifjúsági kategória különdíjas helyezett

SPORTOLNI JÓ!

A sport nagyon sokféle lehet. Van, ahol nagy erőre van szükség, mint a súlyemelés, vagy olyan, ahol a technikát és a taktikát kell uralni, mint a Forma 1-ben. A sakk pedig egy olyan sport, ahol a sportolók szellemileg győzik le egymást a tudásukkal.

Én táncolok. Hip Hop-ra járok már öt éve. Sokáig nem gondoltam, hogy a tánc is olyan erős sport, mint a többi. Aztán láttam egy filmet, ami bár vígjáték volt, de jól bemutatta, hogy egy amerikai rögbi játékos elmegy egy balett órára és az óra végére teljesen elfáradt. Amikor elkezdtem táncra járni, magam is megláttam, hogy nem is olyan könnyű. Hetente kétszer van táncórám és az órák végére teljesen kimerülünk. Izzadunk és elfáradunk. Olyankor sok vizet iszunk. Mi egy csapat vagyunk. Most tízen vagyunk. Mikor táncolunk, figyelnünk kell egymásra, hogy együtt mozogjunk. És vigyáznunk is kell egymásra, amikor az emeléseket csináljuk. Sok versenyre megyünk és bár sokszor győzünk és éremmel térünk haza, van olyan is, amikor nem. Még sokat kell tanulnunk és gyakorolnunk, hogy nagyon jók legyünk.

Szeretek táncolni és remélem, hogy még sokáig tudom majd csinálni. A mozgás és az egészség öröme mellett sok barát és új ismeretség jár azzal, ha valaki sportol.

Molnár Cecília