SportMenedzser Magazin

Valóra váltott ígéret

A zöld-fehérek az Európa-liga csoportkörébe kerüléssel szintet léptek.

Tizennégy év várakozás és több, olykor fájóan elveszített párharc után főtáblára jutott a Ferencváros a nemzetközi kupaporondon. A zöld-fehérek az Európa-liga csoportkörébe kerüléssel szintet léptek.

Bajnokként a Bajnokok Ligája selejtezőjében indult hosszú útra a Ferencváros, amely a bolgár Ludogorec és a máltai Valletta legyőzése után a horvát Dinamo Zagrebtől kikapott, de az Európa-ligában a főtáblára jutásért küzdhetett a Suduva ellen. A litván együttest 4–2-es hazai győzelmével búcsúztatta, így teljesült a szurkolók álma, bejutott a csoportkörbe a csapat. És vár rá hat kőkemény mérkőzés, a spanyol Espanyol, az orosz CSZKA Moszkva és a régi ismerős Ludogoerc ellen.

Ami számokban is mérhető: az FTC a BL-selejtező első három körében összesen 1.14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa-liga-főtáblára jutásért pedig további 2.92 millió eurót (964 millió forint) kapott, azaz immár 1.3 milliárd forintot keresett a nemzetközi porondon. Tovább növelheti bevételeit a klub, ugyanis a második számú európai kupasorozat csoportkörében minden győzelemért 570 ezer eurót (188.2 millió forint), míg minden döntetlenért 190 ezer eurót (62.7 millió forint) fizet az UEFA.

Ilku Miklós

Nyitókép: fradi.hu

A teljes cikk a nyomtatott magazinban olvasható.