SportMenedzser Magazin

Ferencváros-DVTK Jegesmedvék hoki párharc, megújuló Liga arculat

   Az alapszakasz végeztével csütörtökön kiderültek a Erste Liga rájátszásának párharcai. Az egyik legkiélezettebb párharcnak a Ferencváros-DVTK Jegesmedvék ígérkezik.    

   A sajtótájékoztatón Szerdahelyi Róbert, az Erste kis- és középvállalati üzletágának vezetője elmondta, a közeljövőben a bank arculata, ezzel együtt az Erste Ligáé is, megújul. A fiatalosabb és lendületesebb design a liga mérkőzésein is hamarosan megjelenik majd. A szakember kiemelte, hogy az immár hat éve általuk támogatott magyar jégkorong bajnokság mérkőzéseit egyre több néző tekinti meg a helyszíneken, ami mindenképpen előrelépés a sportágnak. A szakember szavai nemcsak azért érdekesek, mert ezzel nyilván ők is nagyobb helyszíni elérést riportolhatnak a bank felső vezetése felé, hanem azért is, mert ma Magyarországon kevés sportág mondhatja el ugyanezt magáról – a bajnoki, vagy kupa mérkőzéseket figyelembe véve. 

   A párosítások ismertetése előtt Szőke Álmos ligaelnöke kiemelte, hogy izgalmas alapszakaszon vannak túl, csak az utolsó napokban dőltek el a helyezések, és a sportág kiállta a megemelkedett energiaárak miatti kihívásokat. Kiemelte, már a playoff kvalifikáció is nagy meglepetéseket hozott, és sok helyen sikeres volt a fiatalok beépítése is.

   Visszatérve a párosításokra, az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes Budapest Jégkorong Akadémia a Fehérvárral, a Gyergyói HK a Dunaújvárossal, a DVTK Jegesmedvék csapata a magyar bajnok Ferencvárossal, míg a brassói Corona a címvédő Csíkszeredával találkozik az Erste Liga negyeddöntőjében. 

A rájátszás szombaton kezdődik a BJA-FEHA és a DVTK-FTC párharcokkal.

 

Szöveg SportMenedzser Magazin; MTI, fotó: FTC; SMM